fbpx

Изгаряне и билки: Как билковите масла могат да ви помогнат

29 / 06 / 2023
Написана от

Външното изгаряне на кожата представлява разрушаване на меките тъкани, причинено от различни фактори. Това най-често са допир до гореща повърхност, пламък, слънце, електричество или химични вещества.
Нараняванията от този тип са силно болезнени, придружени с възпалителни процеси, които изискват бавно лечение, добра хидратация и подхранване на епидермиса, Най-добре това да става с естествени масла и билки. Съществуват редица кремове и методи, като прилагането на Терезиенойл МЕД, които могат да помогнат при много и различни оплаквания и да допринесат за по-бързото възстановяване на кожата.

Ефект от лечението с билкови продукти

Третирането с продукти, които съдържат естествени етерични съставки, какъвто е Терезиенойл МЕД, е добре известно и доказано ефективно във времето. Това са мощни антиоксиданти, които подхранват епидермиса в дълбочина. При инфекции, изгаряния и други външни оплаквания, широка популярност набира продукта Терезиенойл МЕД. Съдържа широк набор от чисти растителни екстракти и множество полезни за епидермиса вещества. Терезиенойл МЕД се разработва под медицински контрол, дерматологично тестван е и е предназначен за външно приложение. Подпомага възстановителните процеси на кожата, като успешно засилва регенерирането на кожните клетки. Препоръчва се да се използва след оперативни намеси и като начин за третиране на белези. Има съдържание на:

  • витамин Е – успокоява възпаленията, поддържа кожата млада и стегната, притежава силни антиоксидантни свойства;
  • какаово масло – има противовъзпалителни и имуномодулиращи свойства. Осигурява ефективна защита от UV лъчите;
  • екстракт от ябълка – намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, съдържа пектин и фибри. Те стимулират растежа на епидермиса и подобряват бариерната функция на кожата.
    Няма данни за негативни и странични ефекти, защото природата и нейните лечебни свойства за пореден път доказват връзката с тялото и ползите за неговото здраве.

Приложение на Терезиенойл Мед

Билковият продукт се нанася между 2-4 пъти дневно, в зависимост от степента на изгаряне или нараняване. Терезиенойл МЕД се прилага директно върху засегнатия участък и може да се покрие с мокра превръзка (марля се напоява във физиологичен разтвор), по този начин маслото няма да попие в превръзката. Тайната съставка е успешната комбинация на естествените мазнини и билковите екстракти. Това е основна причина за ефективното и широкоспектърно действие, което притежава.
Във всяка една опаковка билково масло Терезиенойл се открива балансирано съдържание на нужните витамини, минерали и други микроелементи, които допринасят за подхранване на кожата. Консултацията с лекар ще ви даде най-правилната представа за дозировката и необходимото време за прилагане върху засегнатите участъци. Терезиенойл МЕД с неговите естествени мазнини и чисти растителни екстракти може да ви помогне при редица кожни проблеми. Продуктът е подходящ и за деца със своята щадяща формула и изчистен състав.

Статията е с образователна цел и не може да замести консултация с лекар. При здравословен проблем потърсете помощ от специалист.