fbpx

10 закона на кармата, които ще променят живота ви

03 / 10 / 2020
Написана от

Кармата е нещо, за което всички сме чували, но не много са запознати с нейните правила. Основната дефиниция на кармата е, че каквото и да правите, независимо дали добро или лошо, то ще ви се върне под една или друга форма.

Хората, които вярват в кармата, се опитват да вършат добри дела, за да може и на тях да им се случват хубави неща. От статията на MedConsult.bg ще разбете какви са принципите на всеки закон на кармата поотделно.

Законът за причината и следствието

Това е известно като „великото правило“ на кармата и се основава на концепцията, че получавате това, което давате.

  • Ако си честен към хората, те се отнасят по същия начин към теб;
  • Ако си добър с тях, и те ще са добри с теб;
  • Ако даваш любов - получаваш любов.

Това се отнася за всички аспекти, били то те положителни или отрицателни.

Законът за творението

Идеята зад това правило на кармата гласи, че ако искате да получите нещо, това няма как да стане, ако не работите за постигането му и не положите достатъчни усилия за да го имате. За да стане желанието ви реалност, трябва да се фокусирате върху него, а не да чакате да се случи от само себе си.

Правило за смирението

Правилото за смирението е да приемате нещата, такива каквито са преди да се опитате да ги промените. Никога не трябва да обвинявате другите за собствените ви проблеми, без да имат вина, или да не уважавате тяхното мнение, само защото то се различава от вашето.

Закон за отговорността

 otgowornost

Ако искате да направите положителни изменения в живота си, първо трябва да осъзнаете, че носите пълната отговорност за всичко, което настъпва във вашия живот. Нещата, които ви заобикалят, са резултат от това, което се случва във вашия живот или във вас. Това правило е подобно на предишното, тъй като ни учи да гледаме първо себе си, преди да обвиняваме другите за това, че нещата не са се получили така, както искаме ние.

Закон за комуникациите

Фокусът тук пада върху връзката, която свързва миналото, настоящето и бъдещето. За да се освободите от лошата карма е необходимо да придобиете сериозен контрол върху настоящето и бъдещето си. Добрите дела, които правите днес, намаляват лошата карма и помагат да коригирате лошите действия от миналото.

Закон за фокуса

Можете да изпитате ползите от този принцип като научите разума си да се концентрира върху една конкретна мисъл. Това може да стане като посочите и запишете целите, към които се стремите. След това ги определете по важност, като започнете от тези с най-голямо значение. Фокусирането върху всички цели наведнъж няма да ви позволи да разпределите правилно вниманието и енергията си. Това правило също ще ви помогне да спрете да губите време за по-малко важни неща.

Законът е “тук и сега”

Трябва да приемете и да сте наясно с реалността, независимо от обстоятелствата. Ако прекарвате много време, живеейки в миналото, никога няма да бъдете “тук и сега”. Отнася се и за живота в бъдещето. Никога няма да се съсредоточите върху настоящето, ако не спирате да се тревожите за бъдещето. Присъствайте “тук и сега” колкото можете повече, наслаждавайте се на реалния си живот и се възползвайте максимално от всеки момент и ситуация.

Закон за промяната

 promqna

Тук важното е, че ако искате водите по-добър живот, трябва да сте готови да се промените. Ако всичко се движи в кръг, това означава, че кармата се опитва да ви подскаже, че нещата трябва да се правят по различен начин. Ако животът ви внезапно се е подобри към по-добро, това показва, че сте положили необходимите усилия и сте направили необходимите промени, споделя МедКонсулт.бг.

Законът за търпението и наградата

 tyrpenie

Ако искате да изпитате предимствата на упоритата работа, трябва да имате търпение и да работите усилено, дори когато не постигате видим напредък. Ако не сте търпеливи и спрете да полагате усилия, може да се провалите или успехите ви няма да бъдат толкова големи, колкото трябва или ви се иска.

Законът на смисъла и вдъхновението

Това правило на кармата ви помага да работите върху мотивацията си и да повдигнете настроението си, когато не се чувствате добре. Трябва да вярвате в себе си и значението си за този свят.

Статията е с образователна цел и не може да замести консултация с лекар. При здравословен проблем потърсете помощ от специалист.